miercuri, 29 iunie 2011

Prima zi - Marc Levy

     




            Un obiect straniu a fost gasit intr-un vulcan. Descoperirea si analizarea lui vor revolutiona tot ceea ce se stie pana acum despre nasterea Terrei.
            El este astrofizician specialist in stele extrasolare si vrea sa afle cum s-a nascut Universul.
Ea, arheolog si cauta urmele primului om de pe Terra. Impreuna vor calatori din fundul desertului Atakama pana in mijlocul Chinei, trecand prin africa de est, Marea Egee, Amsterdam, Paris si Londra si vor trai o aventura ce va scimba atat cursul vietii lor, cat si pe cel al istoriei.





= CITATE = 

  • " Exista zile iluminate de lucruri mici, de nimicuri care te fac incredibil de fericit; o dupa-amiaza cand casti gura prin talciocuri, o jucariedin copilarie, ivita pe o taraba de vechituri, o mana care ti-o cuprinde pe a ta, un telefon pe care nu-l asteptai, o vorba buna, copilul tau care te ia im brate fara sa-ti ceara altceva decat o clipa de dragoste. Exista momente iluminate de mici momente de gratie, un miros care-ti umple inima de bucurie, o raza de soare care-ti intra pe fereastra, zgomotul ploii atunci cand inca esti in pat, trotuarele pe care soseste primavara si primii ei muguri."
  • " Exista zile facute din mici nimicuri, zile de care iti amintesti multa vreme, fara sa stii cu adevarat dece. "
  • " Exista zile facute din mici nimicuri, dar care iti lasa o inima plina de melancolie si o senzatie de singuratate de care iti amintesti mult timp."
  • " Exista zile facute din mici conversatii care te indeamna sa iei, pana la urma anumite hotarari."
  • " cred ca asa setese o poveste: dintr-o succesiune de mici momente, pana cand, intr-o buna zi, te face sa-ti doresti un viitor in doi."
  • " Timpul nu sterge totul; unele clipe raman neatinse in memorie, fara sa stim de ce ele si nu altele. Poate ca in felul asta, viata ne face, pe tacute anumite comfidente."
  • " Chiar si cel mai mic amanunt poate destepta durerea."
  • " E ingrozitor sa piezi un om pe care l-ai iubit, insa ar fi si mai cumplit daca nu l-ai fi intalnit niciodata."
  • " Viata are mai multa imaginatie decat a noastra, a tuturor oamenilor, la un loc; uneori poarta in sanul ei mici miracole. Totul e posibil trebuie doar sa credem in asta cu toate puterile noastre."  




joi, 23 iunie 2011

Water for Elephants

 
Inspirata din romanul omonim al autoarei Sara Gruen, drama “Water for Elephants” il are in centrul actiunii pe Jacob Jankowski, un batran institutionalizat trecut de 90 de ani, care rememoreaza experiente din tineretea petrecuta in compania trupei de circ a fratilor Benzini. Dupa ce este informat ca parintii lui au decedat intr-un accident de masina, studentul la medicina veterinara Jacob Jankowski renunta la studii cu foarte putin timp inainte de absolvire si urca intr-un tren ce transporta dintr-un oras in altul o trupa de circ ambulant. Ajutat de catre un angajat bolnav pe nume Camel sa obtina un post de veterinar la menajeria circului, Jacob se imprieteneste cu piticul Kinko si cu elefantul Rosie si se indragosteste de frumoasa Marlena, vedeta numarului de dresaj de cai si sotia carismaticului si brutalului dresor de animale August Rosenbluth. Fara sa stie ca August sufera de schizofrenie paranoida si este extrem de periculos, Jacob se implica intr-o aventura romantica cu Marlena si o incurajeaza pe femeie sa il paraseasca pe sotul care manifesta un comportament violent fata de ea si fata de animalele de circ. Numai ca o revolta indreptatita a femelei de elefant Rosie impotriva dresorului are consecinte tragice…


Vezi on-line :)

Smiley - Dream girl


I'm sitting alone, drinking alcohol
I'm writing a song about you
I know it sounds sad, maybe even mad
But I know what you're doing behind my back

x2 And you say you're in love, in love with me
But I know that you're lying to me

My dream girl is gone now the story goes on
So, what can I do with my life without you?

You're nothing but a hope always ready to go
You sold your soul for a little dope
And I can't understand how we could be friends
Let go of my hand, this is where it ends

2x: And you say that you in love, in love with me
But I know that you're lying to me

2x: My dream girl is gone now the story goes on
So, what can I do with my life without you?

2x: And you say that you in love, in love with me
But I know that you're lying to me

4x: My dream girl is gone now the story goes on
So, what can I do with my life wïthout you?

vineri, 10 iunie 2011

Dear John


             Inspirat de un roman al lui Nicholas Sparks (care a mai scris şi The Notebook sau A Walk to Remember), Dear John îl are ca protagonist pe John Tyree (Channing Tatum), un soldat care se îndrăgosteşte într-o permisie de frumoasa, dar şi conservatoarea studentă Savannah (Amanda Seyfried).Titlul filmului vine de la începutul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului.
    Timp de sapte ani cei doi corespondeaza intens, scrisorile lui Savannah (Amanda Seyfried) insemnand pentru tanarul soldat mai mult decat niste simple gesturi romantice, caci la fiecare misiune periculoasa acesta reuseste sa-si mentina echilibrul pishic tocmai cu ajutorul acestori dovezi de dragoste. Insa aceasta indelungata corespondenta are consecinte pe care niciunul dintre cei doi tineri nu le prevede.